Itálie a Chianti. Chianti a Itálie. Neoddělitelná dvojice. Italská gastronomie udává trendy a inspiruje kuchaře i milovníky dobrého jídla a pití. Zároveň je symbolem kvality, jednoduchosti a přímočarosti. A právě vinařský region Chianti je rozhodně jednou z hvězd na italském gastronomickém...
Celý článek
V období 17. a 18. století bylo transportováno z UK do Austrálie cca 162.000 mužů a žen, kteří byli odsouzeni a vyhoštěni ze země za porušení nejméně jednoho z 19 zločinů. Vína 19 crimes vznikla jako připomínka těchto vězňů, poslaných na devastované ostrovy kolonizované Austrálie.
„19...
Celý článek
Vážení přátelé,
srdečně Vás zvu na Blind tasting, který se uskuteční dne 5.4.2018 od 18 hodin v Clarion Congress Hotel Prague, Freyova 945/33, Praha 9 – Vysočany. Degustace proběhne z černých skleniček, bude proto potřeba plného soustředění k identifikaci danného vzorku ☺
Vstupné je pro členy...
Celý článek
Vážení přátelé dobrého vína,
dovoluji si Vás pozvat na vertikální ochutnávku věhlasného toskánského vína Brunello di Montalcino ročníků 2007 - 2011.
Degustovat budeme Brunella dvou vinařství Abbadia Ardenga a Máté. Abychom chuťový zážitek z ochutnávky obohatili, přidali jsme další toskánské...
Celý článek
Podzim je celkem slunečný a teplý, takže není důvod na podzimní chmury.
V sobotu jsem se vydala do lesa a během chvilky nasbírala koš krásných hub. Přišla klasická otázka, co s nimi? Už dlouho jsem nevařila italské houbové risotto a tak bylo jasno.
Další otázka se hned nabízí a s čím? Už pár...
Celý článek
Léto již klepe na dveře a s jeho počátkem je vždy spojená "jahodová sezona". Jahody na nás číhají na každém rohu, prodejci se předbíhají v nabídkách, v obchodech jen stěží naleznete tvaroh a hrubá mouka se stává nedostatkovým zbožím. Jsme národ jahodových knedlíků :-)
Co dělat když není tvaroh nebo...
Celý článek
WL3_Wine_specialist.pdf (393,3 kB)
Celý článek
WL3_Wine_specialist.pdf (402767)
Celý článek
Článek pro Wine&Life č. 2 ke stažení zde:winetalk_Maroni.pdf (747,3 kB)
Celý článek
clanek vs chianti classico.pdf (3,6 MB)
Celý článek